Danes! 40–50 % POPUST NA VSE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Prekmurska gibanica po moje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prekmurska gibanica po moje

SESTAVINE:

Črna plast:

* 100 g medjool datljev (ali navadnih namočenih),

* 30 g mletega maka,

* 1 JŽ kokosovega mleka.


Bela plast:

* 50 g kokosove moke (pozor, ni isto kot nariban kokos),

* 10 g kokosovega olja,

* 50 do100 ml kokosovega mleka (dolivajte sproti, do željene stopnje vlažnosti),

Jabolčna plast:

* 300 g naribanih jabolk,

* 50 g orehov (ali lešnikov, če jih imate raje),

* 1 JŽ cimeta,

* 30 g datljev.



OPIS POSTOPKA:



1. Črna plast: V blenderju ali sekljalniku zmeljemo datlje, mak in kokosovo mleko. Mešamo, dokler ne dobimo homogene paste. Meni je zadostovalo manj kot 1 minuta.

2. Bela plast: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini. V skledi zmešamo z moko in dolivamo mleko, dokler ne dobimo sočne mase.

3. Jabolčna plast: Najprej grobo nasekljamo orehe. Posebej naribamo jabolka (ali uporabimo kar kuhinjski sekljalnik). V blenderju zmeljemo še datlje (če nam zaradi premajhne količine noče mleti, dodamo nekaj mase od jabolk). Vse skupaj zmešamo in dodamo cimet.



Namigi: -Sladico lahko pripravimo v kozarcih, v katere nalagamo eno plast za drugo, lahko pa jo zložimo v "enem kosu". Količina zadostuje za pol manjšega pekača. Če želite torej cel pekač, podvojite zgornje količine! - Sladica ni pretirano sladka, zato lahko tisti, ki ste bolj sladkosnedi, v katero od plasti dodate še malce poljubnega sladila. Osebno se mi to sicer ni zdelo potrebno. - Sladica na fotografiji je sestavljena s pomočjo kovinskega modelčka, saj se mi je zdela tako najbolj fotogenična :)



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel