Prekmurska gibanica' v kozarcu
SESTAVINE (za dve osebi):
* 2 jabolki
* 150 g indijskih oreščkov
* 100 g mletih orehov
* 80 g mletega maka
* 1 bio limona (sok in lupinica)
* 6 žlic medu (ali javorjevega sirupa)
* ¼ žličke cimeta
* ½ žličke mlete vanilije (ali 1 žlička v. ekstrakta)
OPIS POSTOPKA:
01. MAKOV NADEV: Mak združimo z ¼ žličke mlete vanilije (ali ½ žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama sladila – zmešamo in postavimo na stran.
02. OREHOV NADEV: Orehe združimo z ¼ žličke mlete vanilije (ali ½ žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama sladila – zmešamo in postavimo na stran.
03. KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV: Indijske oreščke 15 min namakamo v vroči vodi – odcedimo in združimo s 4 žlicami limoninega soka, 1 žlico limonine lupinice, 2 žlicama medu in nekaj žlic vode (toliko, da dobimo mehko kremo).
04. JABOLČNI NADEV: Jabolka olupimo in naribamo. Primešamo jim žličko cimeta in žličko limoninega soka.
05. Količine razporedimo po slojih v kozarce. Razporedimo jih v naslednjem zaporedju: makov nadev, krema, orehov nadev in jabolka - zaporedje ponavljamo dokler ne napolnimo kozarcev, zaključimo pa s kremo in posipom makovega nadeva na vrhu.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)