Kozarček "preko noči" z granolo in malinami
SESTAVINE (za dva kozarčka):
* granola malina
* vanilijev tekoči jogurt
* zmrznjene maline
* domač malinov džem
* ekspandirana kvinoja za dekoracijo
OPIS POSTOPKA: Nekaj zamrznjenih malin odtalimo in prelijemo z malo vode - dobro premešamo in zmečkamo, da nastane malinova polivka (lahko tudi malce sladkamo s kokosovim sladkorjem). Na dno steklenih kozarčkov nadevamo malinovo granolo (nekaj jušnih žlic, recimo za 2 cm debelo.). Prelijemo s polivko iz malin in dodamo nekaj zamrznjenih malin ob rob. Prelijemo z nekaj žlicami vanilijevega jogurta (recimo 3 cm v višino). Posujemo še z nekaj granole in polijemo z malinovo polivko.
Na sredino damo 1 čajno žličko jogurta, čez pa žličko malinove marmelade. Posujemo z ekspandirano kvinojo za dekoracijo. Položimo v hladilnik preko noči ali vsaj za nekaj ur.
Zjutraj uživamo v zdravem zajtrku! Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep
Komentarji (0)