Preprosti skutni cheesecake brez sladkorja
SESTAVINE (dno):
* 240 g maslenih piškotov po izbiri (brez sladkorja, brez glutena itd.)
* 90 g masla (stopljeno, dodajte več/manj glede na izbrane piškote, nekateri potrebujejo več masla, nekateri manj)
Cheesecake:
* 345 g lahke skute
* 120 g mleka
* 125 g sladkorja ali eritritola Malinca (sladilo brez kalorij)
* 3 jedilne žlice pšenične bele ali pirine bele moke Malinca
* 2 srednje veliki jajci
* 2 čajni žlički vaniljeve arome
* 2 jedilni žlici limoninega soka
Dodatki:
* eritritol v prahu Malinca (sladilo brez kalorij)
* ribez
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 165 stopinj. Pekač premera 18 cm obložite s papirjem za peko. Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno maslo in premešajte. V pekaču oblikujte dno ter robove. V veliki posodi z ročnim mešalnikom ali v posodi blenderja zmešajte skuto, mleko, sladkor/sladilo, moko, jajca, vaniljo in limonin sok. Mešajte oz. pasirajte toliko časa, da nastane enotna zmes. Nekaj grudic bo prisotnih zaradi skute. Zmes prelijte po oblikovanem dnu in postavite v pečico. Pecite 60-65 minut. Cheesecake bo takrat ob robovih pečen, na sredini pa še vedno mehek in masa se bo, ob zelo rahlem tresljaju, malo zatresla. Pečen Cheesecake pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato postrezite s sladkorjem v prahu in svežim jagodičevjem ali dodatki po izbiri.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)