Presna jabolčna pita
SESTAVINE:
TESTO:
*150 g orehov ali mandljev
*150 g kokosove moke
*100 g datljev
*3 žlice kokosove maščobe
*ščepec himalajske soli
*1 žlička vanilje v prahu
NADEV:
*3 večja jabolka
*2 žlici rozin
*180 g datljev sok
*1/2 limone
*1 žlička cimeta
*1 žlička vanilije v prahu
DODATEK:
*mandljevi lističi
*stepena kokosova smetana
OPIS POSTOPKA: Orehe ali mandlje, kokosovo moko, datlje, vanilijo, sol in stopljeno kokosovo maščobo damo v sesekljalnik in zmešamo v drobljivo, a ne presuho teksturo. Naložimo v posodo za pito ali model za torte (premer 24 cm), pritisnemo ob dno. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev. Za nadev 1 jabolko sesekljamo na majhne koščke. Posebej v mešalniku v gladko zmes zmešamo 2 jabolki, limonin sok, datlje, cimet in vanilijo da dobimo nekakšno presno čežano. Koščke jabolka in rozine ročno vmešamo v čežano. Nadev naložimo na „testo“, potresemo z mandljevimi lističi. Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo s stepeno kokosovo smetano. Hranimo v hladilniku. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek
Komentarji (0)