Presna kokos malinova tortica
SESTAVINE:
Prva plast:
* 2 žlici agavinega sirupa
* 1/2 skodelice indijskih oreščkov
* 1 skodelica kokosove moke
* ščepec cimeta
* ščepec soli
Druga plast:
* 2 skodelici indijskih oreščekov
* 1 žlička vanilijeva ekstrakta
* 1/2 skodelice kokosovega mleka
* sok 1/2 limone
* ščepec soli
* 5 žlic kokosovega olja
Tretja plast:
* 2-3 skodelice malin (sveže ali zamrznjene)
* 1 žlička agar agarja
* 1 žlička vanilijega ekstrakta
Skodelica je 2 dcl.
Skupaj potrebujete cca 400g indijskih oreščekov.
OPIS POSTOPKA: Tortico sestavimo iz treh plasti. Pripravimo si tortni model, ga premažemo z maslom, obložimo s peki papirjem.
Pričnemo s prvo, spodnjo plastjo: v blenderju zmeljemo ½ skodelice indijskih oreškov, 1 skodelico kokosove moke, 2 jušni žlici agavinega sirupa, ščep soli, noževa konica cimeta. Maso stresemo v model in potlačimo z jušno žlico do prave višine in oblike.
Druga plast: V blenderju zmešamo 2 skodelici indijskih oreščkov, 1 žličko vanilijevega ekstrakta, ½ skodelice kokosovega mleka, sok pol limone, ščep soli. Ko postane masa homogena, ji dodamo 5 jušnih žlic kokosovega olja in dobro premešamo. Maso prelijemo preko prvega sloja.
Vrhnja tretja plast: Malinovo plast lahko najlažje pripravimo enako kot prve dve plasti, v blenderju. Zmešamo 2-3 skodelice malin, žličke vanilijevega ekstrakta, ščepa soli. Maso prelijemo v kozico, ji dodamo žličko agarja v prahu in zavremo (s tem aktiviramo agar). Maso prelijemo po drugi plasti. Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo in potem damo za 2-3 ure v zmrzovalnik.
ČAS PRIPRAVE: 30-40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Malinca
Karin, priporočam da uporabite manjši pekač za torte saj bo tako tortica malo višja. LpKarin Rogan
Pozdravljeni,zanima me velikost pekača za navedene sestavine.
Lepo pozdravljeni, Karin