Presna malinova tortica
Osvežilna presna tortica s kremo iz malin in banan. Pripravite jo za en dan v naprej, da se okusi dobro povežejo.
SESTAVINE:
1. plast - podlaga:
* 200 g mandljev
* 100 g datljev
* žlica
kakava
2. plast - krema malina-banana
* 200 g indijskih oreščkov
* 300 g malin (lahko so tudi zmrznjene)
* 1 zrela banana
* 75 g
kokosovega olja
* 4 žlice agavinega sirupa
* 1 žlica sveže iztisnjenega limoninega soka
OPIS POSTOPKA: Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico). Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto maso oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 2,5 cm. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, maline, banano, agavin sirup in limonin sok. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo olje in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 cm. Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe. Na začetku je res najbolje, da se jo da v zmrzovalnik, da se krema dobro utrdi. Tortico okrasimo z nekaj svežimi malinami. Če imamo težave z mletjem v blenderju, lahko uporabimo tudi palični mešalnik.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti
Komentarji (0)