Presne bombice
SESTAVINE:
* 250 g kvinojinih kosmičev brez glutena,
* 50 g kakava v prahu iz ekološke pridelave,
* 100 g goji jagod,
* 25g kakavovega masla,
* 50g brusnic,
* 40 ml kokosovega olja,
* 3 čajne žličke kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA: V možnarju rahlo nalomimo kvinojine kosmiče in jih stresemo v stekleno, večjo posodo, v kateri bomo zmešali vse sestavine skupaj. Nato dodamo vse preostale sestavine, v poljubnem vrstnem redu. Vse dobro premešamo s kuhalnico/žlico/roko, dokler ne dobimo velike kompaktne kepe zmesi, ki jo oblikujemo v poljubno velike kroglice (priporočam mini kroglice, s premerom 3 cm). Kroglice polagamo v papirnate modele za mafine. Žložimo jih na pladenj, drugo zraven druge in jih damo v hladilnik, ali kam na hladno, da se strdijo. Hranimo jih v hladnem prostoru. *Kosmiče in suho sadje izberemo po želji, tudi količina sestavin je odvisna od lastnih preferenc. Smisel priprave Presnih bombic je eksperimentiranje in užitek.
ČAS PRIPRAVE: približno 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Čeh
Komentarji (0)