VIDEO: Presne cimetove rolce
SESTAVINE:
* 100 g ovsene moke (ali fino mleti ovseni kosmiči)
* 100 g orehov
* 85 g mandljevega masla (4 žlice)
* 2 žlici medu
* 2-4 žlice vode
* ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* ščep soli
Nadev:
* 150 g razkoščičenih datljev
* 2 žlički cimeta
* ½ žličke vanilijevega ekstrakta
* ščep soli
* 1-2 žlici vode
OPIS POSTOPKA: V multipraktiku zmiksaj skupaj ovseno moko, orehe, mandljevo maslo, med, vodo (dodaj po potrebi toliko, da se testo sprime skupaj), vanilijo in sol. Testo razvaljaj med dvema peki papirjema v pravokotnik z debelino 2-3 mm.
Nato za nadev s paličnim mešalnikom zmiksaj skupaj datlje, cimet, vanilijo, sol in vodo (dodaj po potrebi, da nastane mazljiva pasta). Namaži pasto na razvaljano testo. Pest orehov drobno nasesekljaj in potresi po namazani pasti. Razvaljano testo sedaj zvij v tesno rolado. Postavi v zamrzovalnik za dobre pol ure nato pa nareži na kolute in uživaj.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)