Presne čokoladne arašidove ploščice
SESTAVINE:
Podlaga:
*150g mandljeve moke
* 130g stopljenega kokosovega masla
* 2–3 jedilne žlice agavinega sirupa
* ščep grobe soli
Krema:
* 120g arašidovega masla
* 60g stopljenega kokosovega olja
* 4 jedilne žlice javorjevega sirupa
* žlička/strok vaniljevega ekstrata
Čokoladni del:
* 1–2 žlici kokosovega olja
* Po želji: (2 tablici 99% deleža čokolade)
* 1–2 žlici kakava v prahu
OPIS POSTOPKA:
Podlaga: Vse sestavine zmešaj skupaj, da nastane gosta zmes. Manjši pekač (npr. 18x18) obloži s peki papirjem (tako da bo na dveh straneh gledal malce ven in da kasneje vse skupaj lažje vzamemo iz pekača) in zmes s prsti pritisni ob podlago. Položi v zmrzovalnik in se loti kreme.
Krema: Vse sestavine zmešaj skupaj in jih prelij čez podlago. Zopet postavi v zmrzovalnik.
Čokoladni del: V kozici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje, dodaj čokolado in mešaj dokler se popolnoma ne stopi. Odstavi dodaj kakav v prahu in premešaj. Ko se zmes ohladi jo prelij čez kremo. Zopet postavi v hladilnik, da se vse skupaj lepo strdi.
Dober tek!
RECEPT PRIPRAVIL: Anja Forštner
Komentarji (0)