Presne kocke z matcho
SESTAVINE:
Podlaga:
* 1 skodelica datljev
* 1 skodelica mletega kokosa
* 1 skodelica mletih orehov
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici fine kokosove moke
* ščep himalajske soli
Krema:
* 1/2 skodelice indijskih oreščkov
* 1 skodelica kokosovega jogurta
* 1 skodelica kokosovega mleka (iz pločevinke)
* 1/3 skodelice agavinega sirupa
* 1/2 žličke vanilije
* ščep himalajske soli
* 2 žlički matche v prahu
* 2 žlici svežih metinih listkov
* 2 žlici limetinega soka
* 1 žlička agar agarja
Čokoladni preliv:
* 1/3 skodelice kokosovega olja
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 1/3 skodelice kakava v prahu
* ščep himalajske soli
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za podlago zblendamo in po potrebi dodamo še kakšno žličko vode. Maso razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo ob dno. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.
Za kremo do gladkega zmeljemo indijske oreščke, kokosov jogurt ter mleko, agavin sirup, vanilijo, matcho, metine listke ter limetin sok. Agar agar zmešamo z 100ml hladne vode, postavimo na štedilnik, zavremo in kuhamo še 1 minuto. Dodamo pripravljeni masi in med tem ves čas mešamo. Kremo razporedimo po podlagi ter hladimo v zamrzovalniku za vsaj 1 uro.
Nato stopimo kokosovo olje ter ga zmešamo s kokosovim sladkorjem ter kakavom. Prelijemo po ohlajeni kremi in ponovno postavimo v zmrzovalnik za vsaj 30 minut. Z vročim nožem pecivo narežemo na kocke in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 2 uri (hlajenje)
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)