Presne mangove rezine
SESTAVINE:
Podlaga:
* 1/2 skodelice mletega kokosa
* 1/2 skodelice mandljev
* 1/2 skodelice medjool dateljev
* 1 žlica kakava v prahu
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1/4 žličke vanilje
* 1/4 žličke soli
Mangova plast:
* 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
* 1 zrel mango
* 4 medjool datelji
* 1/2 žličke limoninega soka
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1/4 žličke vanilije
* ščep soli
* 3 žlice kokosovega olja
Posip:
* kokosov čips
* stopljena temna čokolada
* listki sveže mete
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za podlago zmiksamo v zmogljivem multipraktiku. Zmesi po potrebi dodamo kakšno žlico vode. Nato jo razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo. Postavimo v zamrzovalnik. Za kremo zmeljemo namočene indijske oreščke, meso manga, razkoščičene datlje, limonin sol, vaniljo, sol in stopljeno kokosovo olje. Gladko zmes razporedimo čez podlago in postavimo v zamrzovalnik za 2-3 uri. Ko rezine vzamemo iz zamrzovalnika počakamo 5 minut, nato pa jih narežemo, prelijemo z stopljeno temno čokolado, potresemo s kokosovim čipsom in okrasimo z listki mete.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 2 uri hlajenja
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)