Presni retaši
SESTAVINE:
* 400 g mandljev
* 160 g izkoščičenih datljev
* eno žlico ruma
Nadev:
* jabolka
* cimet
* orehi
* rum
* eritritol
OPIS POSTOPKA: Mandlje z multipraktikom, na drobno sesekljamo. Postopoma dodamo datlje, rum in nekaj kapljic vode. Paziti moramo, da dobimo lepo gosto - kompaktno zmes iz katerega bomo naredili testo. Na poljuben večji pladenj, lahko tudi pekač, polozimo peki papir in z žlico ter rokami raztegnemo testo. Oblikujemo v pravokotno obliko in obrežemo robove. Nadev: Jabolka naribamo in posujemo s cimetom. Orehe zmeljemo, jim primešamo malo ruma in eritritol ter začnemo s pripravo.
Testo razrežemo na manjse pravokotnike. Za vsak retaš potrebujemo 3 plasti. Prvo plast položimo na krožnik, ga nadevamo z jabolki/orehi, nanj položimo drugo plast, ga ponovno nadevamo in na vrh položimo se zadnjo - tretjo plast. Sladico postrežemo in uživamo.
P.S. Pripravite si lahko različne nadeve in uživate brez slabe vesti!
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)