Ponve za palačinke znižane do −30 % + DARILO

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Presni snickers
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presni snickers

SESTAVINE: 
Osnova:
* 200g datljev
* 150 g zmletih arašidov (navadnih, nepraženih)
* lupina ene limone
Peanut del:
* 100-150 g arašidovega masla (rok's peanut butter)
* 50g zmletih arašidov (nekaj jih lahko narežemo na manjše koščke)
* 60-70g stopljene kokosove ali kakavove maščobe/olja (jaz sem dala pol vsake)
* 1JŽ javorjevega sirupa (lahko več, odvisno, kakšno sladkost želimo doseči)
Čokoladni del:
* 50g kakava v prahu
* 1JŽ javorjevega sirupa
* malo kokosovega olja (samo za strditev)
* 2JŽ arašidovega masla

OPIS POSTOPKA: Pri osnovi predčasno namočimo datlje v toplo vodo, da se zmehčajo (za prib. 1h), predčasno zmeljemo tudi arašide. Datlje odcedimo, jih dodamo k arašidom in dobro pregnetemo. Zraven pa dodamo še limonino lupino. Osnovo nato položimo v model torte ali pa v model muffinov. Pri arašidovi kremi damo v mešalnik vse potrebne sestavine. Blendamo tako dolgo, da nastane enakomerna, gosta zmes. Maso tako razporedimo po osnovi in damo v zmrzovalnik za cca. 30min, da se masa malce strdi. Med tem časom že pripravmo čokoladni preliv. Zmešamo vse sestavine, ki so potrebne za ta preliv in razporedimo po modelčku. Vse skupaj zopet damo v zmrzovalnik za nekaj časa, samo da se strdi. Hranimo v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVIL: Eva Boto 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel