Presni veganski sladoled
Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.
SESTAVINE:
Kakavov sladoled:
* 1 zrel srednje velik avokado,
* 8 medjool datljev (ali 100 g izkoščičenih datljev, ki smo jih prej nekaj ur namakali),
* 1 zvrhana žlica presnega kakava v prahu,
* 1 žlica vode.
Kokosov sladoled:
* 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml),
* 1 zrela banana,
* 1 žlica kokosovega olja,
* 1 žlica poljubnega sladila (opcijsko) - npr. agavin sirup, kokosov sladkor,...
OPIS POSTOPKA: Kakavov sladoled: Avokado in datlje zblendamo v gosto pasto in dodamo kakav v prahu. Še nekaj časa miksamo. Če je masa presuha, dodamo žlico vode. Preložimo v posodico in jo damo v zamrzovalnik.
Kokosov sladoled: Za pripravo kokosovega sladoleda damo pločevinko kokosovega mleka najprej za nekaj ur v hladilnik. Nato z žlico poberemo maščobo, ki se je nabrala na vrhu, kokosovo vodo pa odlijemo in shranimo za smoothie ali samostojni napitek (je zelo okusna). V mešalnik damo banano, maščobo kokosovega mleka, žlico kokosovega olja in za bolj sladko varianto še žlico poljubnega sladila. Zmiksamo do gladkega in prelijemo v posodico, ki jo damo v zamrzovalnik. Posodice lahko po nekaj urah vzamemo iz zamrzovalnika in brez slabe vesti uživamo v polnovrednih okusih zdravih sladoledov.
ČAS PRIPRAVE: 10 minuta
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo
Komentarji (0)