Prežgana juha
Pri nas je prežganka redno na meniju, saj jo otroci obožujejo. Če pa slučajno na vrata potrkajo kakšne želodčne težave, je tale juhica super "zdravilo".
SESTAVINE (4 osebe):
* žlica domače masti
* 2 žlički moke
* 1 jajce
* ščep soli
* kumina (po okusu)
* ščep popra
* pol litra vode
OPIS POSTOPKA: Segrejemo mast in na njej dobro prežgemo moko. Jaz jo prežgem tako, da je že res temno rjave barve. Dolijemo vodo, solimo, popramo in dodamo kumino. Medtem ko čakamo, da zavre, pripravimo razžvrkljano jajce, kateremu dodamo dve žlici hladne vode.
Ko voda za juho zavre, zmanjšamo gretje in iz višine 10 cm vlivamo jajce, ter sproti hitro mešamo z vilico.
Pokuhamo (5 minut) in postrežemo. Najboljša je s kosom domačega kruha.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)