Proteinska čokoladna torta
SESTAVINE:
Za torto:
* 245 g moke
* 2 merici čokoladnih proteinov
* 300 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 75 g kakava
* 3 žličke pecilnega praška
* Pol žličke soli
* 2 jajci
* 240 ml vode
* 240 ml mleka
* 120 ml kokosovega olja
Za nadev in okrasitev:
* 200 g jogurta
* 200 g zamznjenih borovnic
* 50 g sesekljane temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečak za torto obložimo s peki papirjem.
V večji posodi zmešamo suhe sestavine, in sicer moko, proteine, eritritol, kakav, pecilni prašek in sol.
V drugi posodi zmešamo jajca, vodo, mleko in olje ter dobljeno mešanico vlijemo v suhe sestavine.
Maso razdelimo na pol ter vsako polovico pečemo posebej v pečici za pol ure.
Ta čas pripravimo jogurtovo mešanico za nadev. Zamrznjene borovnice segrejemo, da spustijo nekaj soka ter vmešamo jogurt.
Ko sta obe polovici pečeni in ohlajeni, prvo polovico nadevamo s polovico jogurtove mešanice, pokrijemo z drugo polovico in porabimo preostali del jogurtove mešanice.
Na vodni pari segrejemo temno čokolado, ki jo kasneje prelijemo po torti. Postrežemo ohlajeno.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar - h3althyland
Komentarji (0)