Proteinske ploščice
SESTAVINE:
* 300 g arašidovega masla
* 100 g zdrobljenih ovsenih kosmičev
* 100 g beljakovin v prahu (okus vanilija ali čokolada)
* 80 g temne čokolade s stevijo
* Liofilizirane maline za posip po želji
* 1,5 dcl vode
OPIS POSTOPKA: Arašidovo maslo, zdrobljene ovsene kosmiče, proteine v prahu in 1 dcl vode dobro zmešamo in pregnetemo, da dobimo kepo testa. Nato jo razporedimo po manjšem pekaču. Pri tem si lahko pomagamo s kozarcem. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado. Med mešanjem dodamo 0,5 dl vode, da postane čokolada bolj tekoča. Čokolado nato prelijemo po pripravljeni masi in jo enakomerno razporedimo z žlico. Na čokolado lahko po želji nadrobimo liofilizirane maline. Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur (najbolje, da pustimo kar čez noč). Naslednji dan ploščice narežemo in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)