Proteinski jabolčni mafini z mandljevim maslom
SESTAVINE (za 10 mafinov):
* 1 jabolko
* 1 žlica limoninega soka
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 1/2 žličke cimeta
* 1 žlica lanenih semen + 3 žlice vode
* 1/3 skodelice stopljenega kokosovega olja
* 1 skodelica ovsenega mleka
* lupinica 1/2 limone
* 1 skodelica ovsene moke (zblendani ovseni kosmiči)
* 1/3 skodelice fine kokosove moke
* 1/3 skodelice proteinskega praška z okusom vanilije
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* 1/3 žličke mletega ingverja
* 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
* 1/4 žličke mletih klinčkov
* 1/3 žličke himalajske soli
* 10 žlic (proteinske) granole
* 10 žličk mandljevega masla
OPIS POSTOPKA: Jabolko narežemo na manjše koščke in zmešamo z 1 žlico kokosovega sladkorja, limoninin sokom ter cimetom. Postavimo na stran. Posebej zmešamo suhe ter mokre sestavine. Nato jih združimo in dobro premešamo. Silikonske modelčke za mafine do 3/4 napolnimo z maso, čez razporedimo jabolka in potresemo z granolo. Pečemo cca. 25 minut na 180 stopinj. Pečene mafine vsaj nekaj minut hladimo in postrežemo z žličko mandljevega masla.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)