Puhaste bananine palačinke
SESTAVINE za 5 palačink:
* 100 g banane oz. 1 srednje velika banana
* 1 čajna žlička kisa
* 100 g vode ali rastlinskega mleka po izbiri
* 1 čajna žlička sode bikarbone
* 30 g medu
* 20 g Criollo kakava Malinca
* 30 g jabolčne čežane
* 15 g kokosovega sladkorja
* 145 g gladke pirine moke
* 30 g nasekljane temne čokolade
* Dodatki: kokosov čips, kakavova zrnca
OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešajte banano, mleko, kis, čežano in med. Prelijte v večjo posodo in dodajte kakav, kokosov sladkor, moko in sodo bikarbono. Premešajte, da se vse poveže in na koncu dodajte še koščke temne čokolade.
Pecite na predhodno ogreti ponvi na nižji do srednji temperaturi (previdno, da se ne zažgejo) in obrnite po 2–3 minutah, nato pa pecite še 1 minuto na drugi strani. Dodajte dodatke po želji. Jaz sem dodala kokosov čips in kakavova zrna iz Malince.
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)