Pumpkin brownies
Recept za vse ljubitelje čokolade in jeseni. Enostavni jesenski recept pripravljen iz hokaido buče.
Gre za vegansko sladico brez jajc in mleka, ki je enostavna za pripravo, saj poleg buče ni potrebnih veliko sestavin.
Sestavine:
* 300 g hokaido buče
* 60g kokosovega olja
* 70g kokosovega sladkorja
* 40 g happy cacao mixa
* 40 g temne (veganske) čokolade – nalomljene na koščke
* 130g pirine bele moke
* 2 žlički pecilnega praška
Opis postopka:
1. Bučo prerežemo na polovico in izdolbemo semena. Olupimo z nožem in narežemo na kocke.
2. Narezane bučke postavimo v lonec in napolnimo z vodo, da pokrije kocke. Voda naj vre približno 10 minut. Ko so kosi bučke mehki, odlijemo vodo in bučke pretlačimo z vilicami ali mešalnikom.
3. Bučnemu pireju dodamo kokosovo olje, kokosov sladkor in happy cacao mix ter dobro premešamo.
4. Pečico segrejemo na 180 ° C.
5. V bučno zmes dodamo moko, pecilni prašek in koščke temne čokolade. Vse skupaj ponovno dobro zmešamo. Dobimo kepo testa, ki jo enakomerno razporedimo na pekač (velikosti 24x14cm), obložen s peki papirjem.
6. Bučkine brownije pečemo v pečici 30 minut.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)