Puranja prsa z mlinci
Obrok, ki nam postreže z odličnimi okusi, hkrati pa je njegova priprava zelo preprosta.
SESTAVINE:
* 1 kg puranjih prsi
* 2 korenčka
* majhen košček zelene
* 5 strokov česna
* 1 čebula
* 1 dl zelenjavne jušne osnove
* mlinci (približno 350 g)
OPIS POSTOPKA: Korenček, zeleno, česen in čebulo narežemo na manjše kose in jih damo v pekač. Dodamo jim meso in vse skupaj začinimo s soljo, poprom, oljem in dodamo še 1dcl zelenjavne jušne osnove. Pečemo v pečici pokrito s folijo približno 2 uri na 200, zadnjih 20 - 30 minut brez folije, da meso porjavi. Čas peke prilagodite količini in mesa in pečici (če pečete meso s kostmi se čas pečenja podaljša). Ko je zelenjava pečena, jo sesekljamo s tlačilko za krompir. Mlince nalomimo in prelijemo z vročo slano vodo ter vmešamo v sesekljano zelenjavo. Če je presuho, dodamo še tekočine, če pa je preveč sočno, dodamo še mlincev. Po potrebi dodamo še začimbe in uživamo.
VRIJEME PRIPREME: 2 uri
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja
Komentarji (0)