NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Raffaello torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Raffaello torta

SESTAVINE:

SESTAVINE ZA KOKOSOV BISKVIT:

* 60g kokosove moke fino mlete

* 30g pirine bele moke

* ščepec soli

* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1:10

* 3 jajca

* 2 beljaka (lahko uporabite tudi še eno jajce – meni je beljak ostal od piškotov)

* 50g kokosovega masla oz. olja (stopimo)

* 50g mleka

* 120g grškega jogurta brez maščob

* 1 žlička ruma (opcijsko)

* 1 žlička esence vanilije



SESTAVINE ZA KREMO:

*2 vanilijeva pudinga, ki ga pripravimo z 400 ml mleka in 350 ml vode, ter ½ žlice Sladila Sugar sweet 1:10 (ali celo žlico, če imate raje sladko)

* 30g grobo mletega kokosa

* 150 ml kokosove smetane

* 2 žlički želatine v prahu z 0,5 dcl vode



OPIS POSTOPKA:

PRIPRAVA BISKVITA: V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine, v drugi vse mokre razen beljakov (beljake zmešamo posebej). Postopoma suhe sestavine dodajamo mokrim (še vedno lahko mešamo z električnim mešalnikom). Nazadnje z žlico vmešamo še beljakov sneg. Mešanico vlijemo v okrogel pekač obložen s peki papirjem (premer okoli 24cm). Biskvit pečemo 28-30 minut na 175 stopinj. Ko je biskvit popolnoma ohlajen odrežemo zgornji del, tako da dobimo popolnoma ravno površino (zgornji del seveda shranimo).



PRIPRAVA KREME: Puding skuhamo po navodilih (z uporabo zgoraj navedene količine mleka, vode in sladila) Ko se puding popolnoma ohladi z električnim mešalnikom vanj vmešamo kokosovo smetano (ki smo jo prav tako pripravili po navodilih na embalaži) in grobo mlet kokos. Želatino damo v toplo vodo, da se popolnoma raztopi, nato mešanico vmešamo v kremo. ½ kreme vlijemo na biskvit, nato nanj nadrobimo tisti biskvit, ki smo ga odrezali in prekrijemo s preostankom kreme. Postavimo v hladilnik (torta bo potrebovala kakšno uro ali dve da se bo popolnoma strdila – sama jo najraje pripravim en dan prej)



ČAS PRIPRAVE: 45 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti