Raffaello torta
SESTAVINE:
SESTAVINE ZA KOKOSOV BISKVIT:
* 60g kokosove moke fino mlete
* 30g pirine bele moke
* ščepec soli
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1:10
* 3 jajca
* 2 beljaka (lahko uporabite tudi še eno jajce – meni je beljak ostal od piškotov)
* 50g kokosovega masla oz. olja (stopimo)
* 50g mleka
* 120g grškega jogurta brez maščob
* 1 žlička ruma (opcijsko)
* 1 žlička esence vanilije
SESTAVINE ZA KREMO:
*2 vanilijeva pudinga, ki ga pripravimo z 400 ml mleka in 350 ml vode, ter ½ žlice Sladila Sugar sweet 1:10 (ali celo žlico, če imate raje sladko)
* 30g grobo mletega kokosa
* 150 ml kokosove smetane
* 2 žlički želatine v prahu z 0,5 dcl vode
OPIS POSTOPKA:
PRIPRAVA BISKVITA: V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine, v drugi vse mokre razen beljakov (beljake zmešamo posebej). Postopoma suhe sestavine dodajamo mokrim (še vedno lahko mešamo z električnim mešalnikom). Nazadnje z žlico vmešamo še beljakov sneg. Mešanico vlijemo v okrogel pekač obložen s peki papirjem (premer okoli 24cm). Biskvit pečemo 28-30 minut na 175 stopinj. Ko je biskvit popolnoma ohlajen odrežemo zgornji del, tako da dobimo popolnoma ravno površino (zgornji del seveda shranimo).
PRIPRAVA KREME: Puding skuhamo po navodilih (z uporabo zgoraj navedene količine mleka, vode in sladila) Ko se puding popolnoma ohladi z električnim mešalnikom vanj vmešamo kokosovo smetano (ki smo jo prav tako pripravili po navodilih na embalaži) in grobo mlet kokos. Želatino damo v toplo vodo, da se popolnoma raztopi, nato mešanico vmešamo v kremo. ½ kreme vlijemo na biskvit, nato nanj nadrobimo tisti biskvit, ki smo ga odrezali in prekrijemo s preostankom kreme. Postavimo v hladilnik (torta bo potrebovala kakšno uro ali dve da se bo popolnoma strdila – sama jo najraje pripravim en dan prej)
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet
Komentarji (0)