Rafaello torta
SESTAVINE (za pekač s premerom 20 cm):
Piškotno dno:
* 100 g maslenih piškotov
* 50 g masla
* 30 g kokosove moke
* 1-2 žlici Lino Lade kokos
* 2 žlici mleka
Krema:
* 500 ml sladke smetane
* 250 g maskarpone sira
* 200 g Lino Lade kokos
* 5 listov želatine
* 6 žlic eritritola (oziroma po okusu)
* 2 žlici mleka
OPIS POSTOPKA:
Piškotno dno:
Piškote razdrobi in jih zmešaj s kokosovo moko. Nato dodaj Lino Lado kokos, raztopljeno maslo in mleko. Vse skupaj zmešaj v gosto zmes. Po notranji strani pekača ga obdaj z acetatno folijo in piškotno maso potlači ob dno ter stene obroča in jo lepo poravnaj.
Krema:
Najprej stepi sladko smetano. Maskarpone električno zmešaj z Lino Lado kokos in eritritolom, da dobiš kremo. Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napijejo. Ožemi jih in vrzi v kozico z dvema žlicama mleka. Želatino segrevaj nad nizkim ognjem, da se popolnoma raztopi – vidnih ne sme biti nobenih koščkov. Vročo želatino primešaj v kremo z mikserjem. Na koncu nežno primešaj še stepeno smetano.Kremo prelij čez tortno dno, nato vse skupaj postavi v hladilnik ali zamrzovalnik, da se krema strdi. Torto lahko okrasiš po želji, super se poda čokoladna glazura in rafaello kroglice po vrhu. Prijetno sladkanje!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)