Raffaello tortica z malinino kremo
Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji vanilije, jogurta, malin in kokosa.
SESTAVINE:
ZA TESTO
* 40g kokosove moke
* 2 jajci
* 50g kokosovega olja
* 1 žlička esence vanilije
* 1 žlica ruma
* 1/2 žlice sladila SugarSweet 1:10
* 15g grobo mletega kokosa
ZA KOKOSOVO KREMO
* 300g lahkega sira mascarpone
* 1 lahka kisla smetana
* 3 zlice grobo mletega kokosa
* 350g grškega jogurta brez maščob
* 1/2 žlice sladila SugarSweet 1:10
* 1 žlička esence vanilije
* 2x 20g želatine v prahu
MALININA KREMA
* 250g svežih ali odmrznjenih malin
* 15g želatine v prahu
* ščepec cimeta
* 2 žlički sladila Sugar Sweet 1:10
* sok polovice limone
OPIS POSTOPKA: PRIPRAVA TESTA
1. V skodelico damo kokosovo moko, beljakovine, sladilo Sugar Sweet in grobo mleti kokos.
2. Nato dodamo jajca, stopljeno kokosovo olje, esenco bele čokolade in rum.
3. Z električnim mešalnikom premešamo, nato maso z žlico (ker je nekoliko gostejša) damo v okrogel pekač premera okoli 20cm in jo razmažemo po dnu.
4. Biskvit pečemo 10-20 minut (zelo je odvisno od pečice zato spremljajte peko – ko začne zgoraj rjaveti je pečen) na 180 stopinj.
PRIPRAVA KOKOSOVE KREME
1. Vzemite veliko posodo in v njej z žlico premešajte vse sestavine razen želatine v prahu (v tem trenutku maso preizkusite če je dovolj sladka).
2. Nato maso razdelite na pol
3. Mlačno vodo zmešamo z želatino da se razpusti in jo nato vmešamo v polovico mase, ki jo nato zelo hitro razporedimo po ohlajenem biskvitu.
4. Vse skupaj za slabo uro postavimo v hladilnik.
PRIPRAVA MALININEGA NADEVA
1. Maline skupaj z tekočino, ki so jo spustile med odmrzovanjem zmiksamo do gladke mase in jim dodamo cimet, sladilo,esenco in sok limone (jaz imam rada bolj kislo, če vam to ni všeč dajte manj limoninega soka).
2. *če so maline še vedno zelo mrzle jih malenkost ogrejte v mikrovalovni pečici ali na štedilniku, zato da se bo želatina bolje razpustila.
3. Nazadnje dodajte želatino v prahu, premešajte in prelijte čez tortico.
4. Zopet postavite v hladilnik da se malinina plast malenkost strdi.
1. Nazadnje vmešajte še enako količino želatine v preostanek bele kreme in prelijte čez malinino plast. 2. Najboljše je, da torto čez noć postavite v hladilnik da se res zagotovo ohladi.
3. Postrezite :)
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet
Komentarji (0)