Razstrupljevalec iz domačega vrta
Ali veš, da je ZELJE ena izmed najpogosteje uporabljenih vrst zelenjave različnih narodov?
Zelje je namreč zelo obstojno in trpežno in uspeva v različnih podnebnih razmerah ter je praktično na voljo v vseh letnih časih.
Zelje stimulira jetrne funkcij, ki so glavni čistilec naših teles in s tem POSPEŠUJE RAZSTRUPLJANJE TELESA. Poleg tega ureja prebavo, razkužuje prebavila in naše telo oskrbi z ogromno vitaminov. Že ena sama skodelica na dan bo naredila pravi čudež na prebavi (vsebuje samo 22 kalorij!). Za vse tiste, ki imajo probleme z napenjanjem pa še en nasvet: zelju dodajte kumino ali janež. Priporočljivo pa je tudi pitje zelnice (tekočina, ki nastane v procesu kisanja in fermentacije zelja).
Pošiljam ti še recepte, kako iz zelja pripraviti odlične jedi :)
1. recept: Nadevana piščančja prsa z rdečim zeljem
2. recept: Riba iz pečice z zelenjavo v voku
3. recept: Super jota
Za konec pa še nekaj slovenskih rekov o zelju :)
- Ne hodi drugemu v zelje!
-Na katerem zelniku je pa to zraslo?
-Boljša žlica zelja v miru, kot pečenka v prepiru.
PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Ana H.