Recept za pečeno ajdovo kaša z jabolki in skuto
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
* 150 g ajdove kaše
* pol litra mleka
* kisla smetana
* 60 g skute
* 50 g kokosovega sladkorja
* muškatni orešček
* pest mletih mešanih oreščkov
* pest namočenih rozin
* 1 jabolko
OPIS POSTOPKA: 150 g ajdove kaše stresemo v pol litra vrelega mleka in skuhamo do mehkega. Ohlajeni kaši dodamo 2 žlici kisle smetane, 60 g skute, 1 jajce, 50 g kokosovega sladkorja, muškatni orešček, pest mletih oreščkov in pest namočenih rozin ter 1 večje narezano jabolko. Dvajset minut pečemo v manjšem pekaču v pečici pri 180 stopinjah. Ponudimo toplo ali hladno, po želji prelito s sadnim sokom. Namesto jabolk lahko izberemo tudi hruške, breskve ali marelice.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Zana Peci
Darja Ratnik Ostanek
Super ste!