Recept za zajtrk z ajdovo kašo in sadjem
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
Za kremo:
* 120 g ajdove kaše
* 1/2 skodelice kokosove moke
* 1/3 skodelice mešanih oreščkov
* 1/3 skodelice suhih sliv (brez koščice)
* rastlinsko mleko
* sok ene pomaranče
* 1/2 banane
* 1 žlica marelične (ali pomarančne) marmelade
* 1/2 jabolka
* vanilija
* cimet
Za dekoracijo:
* 1 skodelica svežega sadja (banane, breskve, jabolko …), opranega in po potrebi narezanega
* 1 žlička mandljevega masla (mandljevo maslo iz Malince je brez dodanega sladkorja in palmovega olja. Primerno za vegane. Mandljevo maslo je močna energijska hrana, ki vsebuje veliko maščob, predvsem zdravih nenasičenih, in kar 25% beljakovin. Narejen je praženih mandljev.)
OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo skuhamo ali namočimo čez noč. Kašo odcedimo in operemo, stresemo v blender, dodamo suhe slive, sok pomaranče, oreščke, kokosovo moko, 1 žlico marmelade, koščke jabolka, 1/2 banane, vanilijo in cimet. Zmiksamo v kremo in počasi dodajamo še mleko – količina je odvisna od gostote, ki je želimo. Razdelimo v skodelice in obložimo s svežim sadjem. Dodamo žličko mandljevega masla.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek
Komentarji (0)