40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
VIDEO: Pečene breskve z jogurtom in lešniki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Pečene breskve z jogurtom in lešniki

Pozimi pečemo jabolka, poleti pa je sezona sočnih, sladkih breskev. Tudi te v pečici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Jed je odličen zajtrk, malica ali pa sladica, ki se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje.

Spodaj si lahko pogledaš video, ki sva ga posneli skupaj s Sašo Zor - Foodivo, ustvarjalko zdravih, hitrih in enostavnih receptov. V videu najdeš tudi recept rožičevo pecivo.  

SESTAVINE:

* 1 breskev - izkoščičena in prepolovljena
* 1 žlička kokosovega olja
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...)
* 1 žlička cimeta
* 1 žlica medu
* 1 žlica lešnikov

OPIS POSTOPKA: Vsako od polovičk breskev namažemo z malo kokosovega olja, v vdolbinico od pešk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pečemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes lešnike grobo zdrobimo in jih na hitro popražimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Pečeno breskev obložimo z jogurtom, posujemo pražene lešnike, potrosimo s cimetom in pokapamo z medom.

ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPTA PRIPRAVILA: Saša Zor in Malinca Nastja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti