VIDEO: Pečene breskve z jogurtom in lešniki
Pozimi pečemo jabolka, poleti pa je sezona sočnih, sladkih breskev. Tudi te v pečici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Jed je odličen zajtrk, malica ali pa sladica, ki se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje.
Spodaj si lahko pogledaš video, ki sva ga posneli skupaj s Sašo Zor - Foodivo, ustvarjalko zdravih, hitrih in enostavnih receptov. V videu najdeš tudi recept rožičevo pecivo.
SESTAVINE:
* 1 breskev - izkoščičena in prepolovljena
* 1 žlička kokosovega olja
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...)
* 1 žlička cimeta
* 1 žlica medu
* 1 žlica lešnikov
OPIS POSTOPKA: Vsako od polovičk breskev namažemo z malo kokosovega olja, v vdolbinico od pešk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pečemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes lešnike grobo zdrobimo in jih na hitro popražimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Pečeno breskev obložimo z jogurtom, posujemo pražene lešnike, potrosimo s cimetom in pokapamo z medom.
ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPTA PRIPRAVILA: Saša Zor in Malinca Nastja
Komentarji (0)