Rezanci v bučni omaki
SESTAVINE:
* oljčno olje
* sol
* poper
* česen v prahu
* sladka smetana/smetana za kuhanje
* parmezan
* široki rezanci
* svež peteršilj
* kozice po okusu
OPIS POSTOPKA: Bučo po želji olupimo (ni pa nujno) in narežemo na manjše koščke. Kuhamo dokler se popolnoma ne zmehča. Za dve osebi uporabimo polovico srednje velike buče. Pire damo v večjo kozico, začinimo s soljo, poprom in mletim česnom. Kuhamo nekaj minut in pri tem ves čas mešamo. Dodamo smetano (približno 1dl) in kuhamo še nekaj minut. Med tem časom skuhamo testenine in na hitro na malo oljčnega olja popečemo repke kozic. Začinimo jih po okusu (jaz uporabim sol, poper in mlet česen) V bučno omako dodamo parmezan (veliko pest) in kuhane testenine. Če je omaka pregosta, dolijemo malo vode v kateri so se kuhale testenine. Postrežemo s pečenimi kozicami, svežim peteršiljem in ribanim parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
Komentarji (0)