Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (20.10.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone.

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Rezanci z zelenjavo, svinjino in kelpom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rezanci z zelenjavo, svinjino in kelpom

SESTAVINE:

* 50 g rezancev iz rjavega riža

* večji zrezek svinjskega mesa

* manjši strok česna

* nekaj kapljic sojine omake (če je nimaš uporabi sol)

* malce svežega ingverja

* poljubno zelenjavo (por, stročji fižol, brokoli, sladki grah, korenje… )

* ščep popra

* malce svežega peteršilja

* jedilno žlico rahlo praženega sezama

* ščep kelpa v prahu



OPIS POSTOPKA: Najprej se lotiš predpriprave. Meso narežeš na enako velike koščke. Narežeš korenje in por ter pripraviš nekaj brokolijevih cvetov. Stročji fižol in sladki grah sem vzela iz zamrzovalne skrinje, saj trenutno ni mogoče dobiti svežega – seveda lahko uporabiš sveža. Pripraviš peteršilj, sezam, ingver, česen, začimbe… Po navodilih skuhaš testenine. V posebni kozici na hitro blanširaš zelenjavo, nato jo oplakneš pod hladno vodo. To narediš zato, da ustaviš proces kuhanja ter ohraniš lepo zeleno barvo. V vroči ponvi popečeš meso, po potrebi zaliješ z malo vode (najbolje tiste, v kateri se je kuhala zelenjava). Nekje na sredini mu dodaš malce ingverja. Lahko narezanega na večje koščke, ki jih pozneje, če ti okus ingverja premočan, odstraniš. Proti koncu mesu dodaš nekaj kapljic sojine omake (če je nimaš, ga le soliš) in popraš. V drugi ponvi na vročem olju na hitro prepražiš zelenjavo. Rezance dodaš mesu, skupaj z malce tekočine, da se razlepijo. Vmešaš še zelenjavo ter postrežeš. Jed potreseš z malce svežega peteršilja, praženim sezamom in kelpom.

RECEPT PRIPRAVILA: Katja 


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti