Riž brez OH s tunino omako
Super in predvsem lahek obrok, odličen v primeru, da nimate veliko časa za pripravo. Sama si ga večkrat pripravim kot pozno malico ali večerjo.
SESTAVINE (za 1 osebo):
* vrečka riža brez OH
* pol čebule
* 1 strok česna
* konzerva tune
* 1 konzerva paradižnikove mezge
* pest kuhane koruze
* 2 pesti motovilca
OPIS POSTOPKA: Čebulo narežemo in jo prepražimo na olju, ki smo ga odlili iz tunine konzerve. Dodamo nasekljan česen in premešamo. Nato dodamo še paradižnikovo mezgo in kuhamo 5 minut. Med tem časom zavremo vodo in damo vanjo riž brez oh, ki smo ga pred tem splahnili pod tekočo, hladno vodo.
V omako dodamo tuno in koruzo ter kuhamo še par minut.
Ko je obrok pripravljen, vse sestavine poljubno razporedimo po krožniku, motovilec pa poljubno okisamo z limono ali kisom, solimo in dodamo želeno olje. Sama si na motovilec rada dodam še sezamova semena.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)