Riževi zelenjavni zvitki s piščancem in arašidovo omako
SESTAVINE: za 2 osebi:
* 200 g piščanca
* 3 ščepci ingverja v prahu
* 2 stroka česna
* 2 ščepca himalajske soli
* 1 ščepec popra
* 1 korenček
* 1 mala rdeča paprika ali polovica velike
* 5 cm pora
* ½ polovica čebule
* 2 tanki rezini kitajskega zelja
* 1 žlica sezamovih semen
* po želji mešanica kitajskih začimb
* 4 riževi papirji
* malo olivnega olja
Arašidova omaka:
* 1 žlica arašidovega masla
* 3 žlice sojine omake
* 5 žlice mrzle vode
OPIS POSTOPKA: Piščanca narežemo na majhne koščke, dodamo ingver, sol, poper, na drobno narezan česen in 1 žlico olivnega olja. Mariniramo 10 minut. Med mariniranjem narežemo ostalo zelenjavo na majhne koščke – korenček, papriko, por, čebulo in gobice. Na žlici olivnega olja prepražimo meso, dodamo narezano zelenjavo, sezamova semena in po želji mešanico kitajskih začimb. Pražimo cca 10 minut, da se zelenjava zmehča. Nadev je pripravljen. V vreli vodi pokuhamo rižev papir, nato vsakega nadevamo s četrtino nadeva in zvijemo kot tortiljo. Zvitke nato narežemo na manjše kose, da je lažje jesti. Omaka: v posodici zmešamo arašidovo maslo, sojino omako in vodo. Mmmm in najboljša omaka je pripravljena za ''tunkanje''.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)