Rjavčki
SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 100g ajdove moke
* 3 žličke rožiča v prahu
* 3 žličke 100% kakava v prahu
* 1/2 žličke cimeta
* 1/2 žličke ingverja
* noževa konica soli
Mokre sestavine:
* za pest velik drobno nariban sladek krompir
* 1 banana
* 1 jajce
* nekaj kapljic vanilijeve arome (po okusu)
* 2 dl (oziroma po potrebi) poljubnega mleka ali sirotke, ki nam ostane od priprave domače skute
OPIS POSTOPKA: V skledi dobro premešamo vse suhe sestavine. V drugo skledo naribamo sladek krompir, rumenjak in stečkano banano, ter pokapljamo z vanilijevo aromo. Dobro premešamo. Beljak lahko stepemo posebej z nekaj kapljicami limone, če želimo da bo pecivo bolj rahlo, drugače pa ga pridamo skupaj z rumenjakom. Zmesi iz obeh skled zmešamo skupaj in po potrebi dodajamo mleko/sirotko. Nadevamo v s peki papirjem obložen pekač (sestavine zadostujejo za pekač velikosti 10cm x 30cm) in pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Ohladimo, razrežemo na kocke in postavimo v hadilnik. Postrežemo ohlajeno.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iza
Komentarji (0)