Rolada s kislo smetano
SESTAVINE:
*6 žlic mletih orehov
*6 žlic kokosovega sladkorja
*6 jajc
*polovička pecilnega praška
*250 ml kisle smetane za nadev
OPIS POSTOPKA:
1. V posodi dobro stepemo rumenjake in beljake, da bo zmes kompaktna (mešajte z električno metlico vsaj 2minuti).
2. Nato dodamo mlete orehe, kokosov sladkor in pecilni prašek. Mešanico še enkrat dobro premešamo.
3. Na večji pekač pripravimo peki papir in mešanico vlijemo v pekač.
4. Pečemo 10 minut na 200 stopinj.
5. Ko je rulada pečena, še vročo skupaj s peki papirjem zvijemo v rulado.
6. Počakamo, da se ohladi. Rulado razvijemo namažemo po celotni površini s kislo smetano in zavijemo nazaj v rulado.
7. Rulado postavimo še za kakšno uro v hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)