Rožičevo pecivo
SESTAVINE:
* 4 jabolka
* 1 1/2 žlice cimeta
* 1/2 limone
* 4 jajca
* 100 g eritritola
* 100 g pirine moke
* 50 g mandljeve moke
* 1 žlica pecilnega praška
* 100 g rožiča
* 170 g mleka (poljubnega)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 160 g kokosovega olja
* 200 g temne čokolade
* 1 žlička masla ali kokosovega olja
OPIS POSTOPKA:
Pečico segrej na 180°C in obloži 20 x 30 cm pekač s peki paprijem.
Jabolka olupi in naribaj. Dodaj jim limonin sok, lupinico in cimet, premešaj.
V posodi zmešaj pirino moko, mandeljevo moko, pecilni prašek in rožič. Stopi kokosovo olje in ga zmešaj skupaj z mlekom in vanilijevim ekstraktom. Jajca loči na beljake in rumenjake. Beljake stepi v čvrst sneg z žlico eritritola, rumenjake pa stepaj s preostalim eritritolom 5 minut ali dokler niso zračna in puhasta. Rumenjakom dodaj naribana jabolko in premešaj. Dodaj še kokosovo olje z mlekom. Presej moke in jih vmešaj v maso. Nazadnje dodaj še beljake, tretjino po tretjino, po vsakem dodanem delu narahlo vmešaj. Vlij maso v pekač in peci okoli 35 minut.
Čokolado skupaj z malsom stopi nad soparo in jo namaži čez pecivo.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)