Sadna torta
Hitro pripravljena in zelo preprosta sadna torta.
SESTAVINE:
Biskvit:
* 1 jajce
* 2 skodelici bele moke
* 3/4 skodelice eritritola
* 1/2 skodelice kakava
* 1 skodelica mleka
* 1 pecilni prašek
Nadev:
* jagode
* borovnice (jaz sem uporabila zamrznjene)
* 2,5 dcl sladke smetane
* 100 g mascarpone sira
* eritritol (po želji)
OPIS POSTOPKA: Biskvit pripravimo tako, da najprej penasto vmešamo jajce in eritritol. Potem v posodo dodamo moko, kakav, mleko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro zmiksamo. Sama sem biskvit za torto pekla v 4 nizkih pekačih premera prb. 13 cm. Spekla sem vsako plast posebej. Biskvit je tako izredno hitro pečen, potrebuje samo 10-15 min v pečici na 180 stopinjah.
Biskvit nato ohladimo in ga vzamemo iz pekačev. Namočimo ga z mlekom (po želji dodate malo ruma).
Nato stepemo sladko smetano in ji dodamo mascarpone sir, ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes namažemo na biskvit in potresemo z borovnicami. Nato ponovimo, vendar namesto borovnic uporabimo jagode.
Sama nadeva nisem sladkala, lahko pa po želji v smetano dodate kakšno žlico eritritola.
Kot skodelice jaz uporabim malo večje skodelice za kavo.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)