Sadni tiramisu
SESTAVINE za 2 večja oziroma 4-6 manjših kozarcev:
* 2 večji jajci
* 5 čajnih žlic eritritola
* 200g mascarponeja
* 1 stisnjena limona
* 12 polnozrnatih piškotov
* 200g zmrznjenih gozdnih sadežev
* voda
OPIS POSTOPKA: V veliki skledi stepemo rumenjaka in štiri čajne žlice eritritola. Dodamo mascarpone in eno jedilno žlico limoninega soka. Nastalo maso dobro premešamo. V drugi posodi stepemo beljake, dokler ne nastane sneg in jih nežno dodamo k masi. V majhni skledi zmešamo preostal limonin sok, eno čajno žlico eritritola in štiri čajne žlice tople vode. Z valjarjem zdrobimo polnozrnate piškote in jih premešamo s sirupom. V ločeni posodi na drobno zmiksamo gozdne sadeže. V servirni kozarec razporedimo plast polnozrnatih piškotov, plast gozdnih sadežev ter plast mase z mascarponejem. Postopek še enkrat ponovimo, da nastane šest plasti. Postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, še bolje pa kar čez noč in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)