Sadno kokosova granola
SESTAVINE:
* 250 g ovsenih kosmičev
* 100 g kokosove moke
* ščep himalajske soli
* 6 žlic medu
* 100 g orehov
* 100 g indijskih oreščkov
* 100 g mandljev
* 50 g goji jagod
* 50 g rozin
* 50 g brusnic
* 20 g aronije
* 20 g bananinega čipsa
* 20 g kokosovega čipsa
OPIS POSTOPKA: Vse zgoraj navedene sestavine (razen suhega sadja in kokosovega čipsa) zmešamo v posodi in stresemo v pekač na peki papir. Pečemo v pečici pri 180 do 200 stopinjah približno 30 minut. Večkrat tudi premešamo, da se nam kosmiči preveč ne zapečejo in da dobijo lepo zlato rjavo barvo. Ko jih vzamemo iz pečice jim dodamo še kokosov čips in suho sadje. Ko so ohlajeni, jih shranimo v kakšni plastični posodi, da ostanejo hrustljavi. To so odlični domači hrustljavi kosmiči, ki se lahko jedo s sadnim jogurtom, mrzlim ali toplim mlekom - po vaši želji. Jaz jih najraje jem z grškim jogurtom.
ČAS PRIPRAVE: 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)