Široki pirini rezanci z avokadovo omako
SESTAVINE:
* 250 gramov širokih pirinih rezancev
* 2 avokada
* 4 jedilne žlice limoninega soka
* 4 jedilne žlice olivnega olja
* 30 gramov špinačnih listov
* 1 čajna žlička soli
* ščepec belega popra
Posip:
* nariban Grana Padano sir
* 50 gramov pinjol
OPIS POSTOPKA: Testenine skuhamo v slani, vroči vodi po navodilih na pakiranju. Nato jih odcedimo, vendar prihranimo nekaj vode, v kateri so bile kuhane testenine. Medtem, ko se testenine kuhajo, prepražimo pinjole v ponvi, da rahlo porjavijo. Ter naredimo omako tako, da ostale sestavine zmiksamo do gladke, kremaste paste: avokado, limonin sok, olivno olje, špinačne liste, sol, beli poper. (količine lahko prilagodimo okusu) Nato omako premešamo s testeninami, dodamo nekaj prihranjene vode od testenin, da jed postane bolj sočno povezana in takoj postrežemo. Po vrhu potresemo nariban sir in dodamo pražene pinjole.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)