Široki rezanci z orehi in žajbljem
SESTAVINE:
* 250 g širokih rezancev
* 60 g orehov
* 2 žlici kokosovega olja
* 6 listov svežega žajblja (3 žličke na drobno nasekljanega)
* naribana lupinica 1 večje limone
* 1 žlica limoninega soka
* 5 žlic smetane za kuhanje (rastlinske)
* 2 žlici sojine omake
* 1 žlica kvasnih kosmičev ali naribanega parmezana
* svež peteršilj
* ½ žličke soli
* poper
OPIS POSTOPKA: Medtem ko kuhamo testenine, se lotimo priprave omake za testenine. Orehe rahlo zdrobimo in jih na suho prepražimo v ponvi. Nato stopimo maslo, v katerem približno 2 minuti pražimo na drobno nasekljan žajbelj. Dodamo še limonino lupinico in smetano. Omako pustimo na ognju le toliko časa, da se smetana segreje in nekoliko zgosti. Medtem dodamo preostale začimbe: limonin sok, sojino omako, kvasne kosmiče ali parmezan, žličko soli in dovolj popra. Ko so testenine kuhane, jih primešamo k omaki. Postrežemo s poljubno količino svežega nasekljanega peteršilja.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)