Skleda z zelenjavo, tofujem in arašidovo omako
SESTAVINE:
* 250g tofuja
* 1 skodelica riža
* brokoli
* cvetača
* 3 korenčki
* 1 konzerva čičerike
* 2 žlici arašidovega masla
* 3 žlice grškega jogurta
* 2 žlici ovsenih kosmičev
* 1/2 avokada
* sojina omaka
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA:
Tofu razrežemo na manjše koščke ga namočimo v sojino omako in povaljamo v zmletih ovsenih kosmičih. Tofu damo pečt v air fryer/ pečico za 15 min na 180 °C. Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Brokoli, cvetačo in korenje operemo in narežemo, ter damo kuhat. Medtem pripravimo omako iz 2 žlic arašidovega masla, 3 žlic grškega jogurta in 2 žlic sojine omake. Ko je riž skuhan ga serviramo na krožniku, skupaj s pečenim tofujem, kuhano zelenjavo, čičeriko, avokadom in vse skupaj prelijemo z arašidovo omako.
RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc
Komentarji (0)