Skutina tortica
Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji vanilije, skute in smetane.
SESTAVINE:
* 15 dag polnozrnatih piškotov
* 7 dag mandljev
* 10 dag kokosovega olja in še malo za pekač
* 50 dag pasirane skute
* 2 dl sladke smetane
* neškropljena limona
* 4 jajca
* 2 žlici beljakovin okus vanilija
* sladilo po želji (kokosov sladkor, eritritol, ...)
OPIS POSTOPKA: Piškote zdrobimo in zmešamo z nasekljanimi mandlji. Mešanico prelijemo s stopljenim kokosovim oljem. Zmes nadevamo v namaščen pekač (premera 24 cm) in damo v hladilnik.
Skuto zmešamo s sladko smetano, jajci, beljakovinami, limoninim sokom in limonino lupinico. Sladkamo po okusu. Prelijemo piškotno podlago in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj Celzija.
Pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 150 stopinj Celzija in pečemo še 40 minut. Torto nato še 15 minut pustimo v izključeni pečici.
ČAS PRIPRAVE: 20 min (brez peke)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)