Sladke smrekice brez sladkorja
SESTAVINE:
* 150 g beljaka
* 50 g eritritola
* 1 čž konjak moke
* vanilijevo aromo
* okrasitev po želji
* lesene palčke
OPIS POSTOPKA: Eritritol zmeljemo v prah. V večji posodi samo beljake stepemo v penast sneg. Dodamo eritritol v prahu, čž konjak moke in vanili aromo. Dodatno stepemo do trdne strukture. Pekač obložimo s peki papirjem. S pomočjo brizge ali brizgalne vrečke, v katero vstavite trdo stepen sneg, na pekač iztisnemo sneg v obliki smrekic. V sredino oblikovane smrekice, na spodnji strani vstavimo leseno palčko. Tako iztisnjene smrekice pečemo 2uri na 80 stopinj celzija. Vmes, po približno 1uri, jih poljubno okrasimo. Nato pečemo še do popolnoma suhe, trdne strukture.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + 2h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)