Sladoled z arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 4 banane
* 50 ml kokosovega mleka
* 1 velika žlica arašidovega masla
* 1/4 čajne žličke cimeta
* ščepec soli pest nesoljenih praženih arašidov
* 50g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Banane narežemo na kolobarje ter jih damo za vsaj dve uri v zamrzovalnik. V mešalniku zmešamo banane in kokosovo ali drugo mleko. Če imamo dovolj močan mešalnik, lahko tekočino tudi izpustimo, saj je bolj kot za okus namenjena v pomoč mešalniku. Ko banane in mleko zmešamo v gosto zmes, dodamo sol, arašidovo maslo ter cimet. Na deski grobo nasekljamo arašide in čokolado. V banjico za sladoled pretresemo pripravljeno zmes ter dodamo arašide in čokolado ter zmešamo. Sladoled lahko takoj postrežemo ali pa da damo v zamrzovalnik.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri zamrzovanje + 10 min priprava
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)