Slastna jabolčna krostata
SESTAVINE:
* 500 g že razvaljanega listnatega testa
* 1 kg jabolk
* 0,5 l sladke smetane
* 5 rumenjakov
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlički vanilije v prahu
* 15 dag marmelade po izbiri
OPIS POSTOPKA: Listnato testo položimo na velik, plitev pekač iz pečice dimenzije 40x35 cm in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Na testo naložimo kot opeke na zelo tanke rezine narezana olupljena jabolka (oblika krhljev). Sladko smetano ročno zmešamo z rumenjaki, vanilijino aromo in kokosovim sladkorjem, ter jo polijemo čez jabolka. Pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut pri 175 stopinjah. Nato po površini pokapljamo z marmelado. Krostato pečemo 5-10 minut. Serviramo jo ohlajeno.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Kaja
Komentarji (0)