Slivova pita-torta brez sladkorja
SESTAVINE (za testo):
* 500 g sliv
* 150 g moke
* 2 žlički pecilnega praška
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij) ali sladila po želji.
* 120 g zmehčanega masla
* 2 jajci
* sol
Za posip:
* 50 g masla
* 50 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 100 g moke
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija. Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Za torto slive operemo, odcedimo in prerežemo na pol. Nato odstranimo koščice.
2. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, eritritol (oziroma sladilo po želji) in sol. Dodamo mehko maslo in jajca. Z metlico na ročnem mešalniku stepamo 1 minuto na najvišji stopnji, dokler ne postane puhasto.
3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in zgladimo. Nato polovičke sliv razporedimo po testu.
4. Za drobtine z rokami na kratko pregnetemo maslo in sladkor. Dodamo moko in zgnetemo v grobe drobtine. Posujemo po slivah. V predhodno ogreti pečici pečemo približno 40 minut.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Danijela Fenzl
Komentarji (0)