Slivovi cmoki iz brezglutenske moke za prste obliznit
SESTAVINE:
* 1 jajce
* 300 g nepasirane skute
* 200 g brezglutenske moke (na bazi krompirja)
* 100 g fino mlete kokosove moke
* ščep himalajske soli
Nadev: * slive
Posip: * 100 g mletih mandljev
* cimet
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo jajce, dodamo skuto, brezglutensko in kokosovo moko ter ščep soli. Vse skupaj zgnetimo v testo in razvaljamo. Testo razdelimo na približno 10 enakomernih delov in ga sploščimo. Na sredino dodamo slivo in jo oblikujemo v cmok tako, da je v celoti obdana s testom. V veliki posodi zavremo vodo in postopoma dodajamo cmoke. Cmoke kuhamo približno 10-15 minut, dokler ne priplavajo na površje. V ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na hitro popražimo mlete mandlje. Ko so cmoki skuhani jih vzamemo iz vode in odcedimo. Nato jih povaljamo v mandljevih drobtinah in posipamo s cimetom. Takoj postrežemo in uživamo. Nasvet: pri pripravi cmokov bodite pozorni, da lahko testo lepo oblikujete. Če je masa preveč lepljiva, dodajte brezglutensko ali kokosovo moko.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut (30 minut priprave, 15 minut kuhanja)
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)