Šmorn
SESTAVINE:
* 250ml mleka ali rastlinskega napitka
* 130g pirine bele moke
* 2 jajci
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* ščepec himalajske soli
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA:
1. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg.Ž
2. Rumenjake, mleko, moko, sol in sladkor zmešamo skupaj in nato nežno primešamo še sneg iz beljakov.
3. V ponvi segrejemo manjšo količino koksovega olja. V ponev nalijemo plast pripravljene mase. Plast naj bo visoka cca. 1 centimeter.
4. Ko se masa na spodnji strani zapeče, jo previdno in počasi obrnemo na drugo stran.
5. Počakamo, da se zapeče na drugi strani in nato z lopatko razrežemo šmorn na manjše kose in vse skupaj še malo popečemo v ponvi.
6. Šmornu lahko po želji dodamo sveže sadje.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)