Sočen borovničev kruh
SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 250 g pirine gladke moke
* 130 g običajnega ali kokosovega sladkorja
* 3 žličke pecilnega praška
* 220 ml (rastlinskega) mleka
* 120 ml kokosovega olja
* lupinica ene limone
* 1 večja pest ameriških borovnic
* kokosovo čips
OPIS POSTOPKA:
01. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine. V drugi skledi pa mleko, olje in naribano limonino lupinico. Tekočo zmes prilijemo v suho zmes in premešamo le toliko, da se sestavine povežejo, a z intentivnostjo mešanja ne pretiravamo. Čisto na koncu narahlo vmešamo še borovince.
02. Maso prelijemo v manjši pekač, ki smo ga namastili ali obložili s peki papirjem. Posujemo s kokosovim čipsom in pečemo v vnaprej segreti pečici, cca. 35 min na 180 °C.
03. Preden v kruh zarežemo, pustimo, da se vsaj nekoliko ohladi.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)